Utvalt

Välkomna Sveriges Rovdjursvänner

Här publicerar vi de viktigaste nyheterna från nätet om rovdjur främst i Sverige.
Inläggen är taggade i kategorier och etiketter.


Trevlig Advent-Veckans citatRondellvargar

Evenemang Rondellvargar

Under Jan -22 i och med licensjakten på varg är det dags igen för en aktion med rondellvargar.
Skapa era egna personliga rondellvargar och placera ut i mindre och större rondeller i landet. Tillsammans gör vi det för att peka på vargens situation med budskapet ”Ja till varg” och/eller ”vargen ska leva”.

Sist 2018 blev det 57 installationer spridda i landet. Låt oss försöka slå det.

Detta är att betrakta som en konstnärlig såväl som budskapsgivande aktion.
Det finns inget hinder för hur era rondellvargar kommer se ut eller skapas, det viktiga är att vi når ut med budskapet.

Alla tar själva ansvar för sina egna rondellvargar.


Länk till > Evenemanget Rondellvargar

https://twitter.Vi finns på> Facebook, Instagram och Twitter


Veckans Jaktcitat


Veckans Jaktcitat

Tre älgskötselområden ansökte om skyddsjakt efter samtliga vargar i Lobergsreviret på grund av att flera hundar attackerats i området. Länsstyrelsen avslog ansökan, och motiveringen var sannerligen klokt. Hoppas detta är en trend som håller i sig.


Trevlig Helg

Glöm inte att hålla ögon, öron och sinnerna öppna.
För er som är intresserade av att arbeta aktivt hör av er till föreningens mejladress.
https://revolutionrov.com/rr-rangers/

Sveaskog har ingen koll !

Tack och lov har länsstyrelsen i Dalarna meddelat att de avslår ansökan om skyddsjakt. De anser inte att risken för framtida vargangrepp på hundar är högre i det aktuella området än i andra vargrevir och att de rapporterade angreppen kan ha orsakats av vargar från mer än ett revir.


Veckans Jaktcitat

Exakt.
Sveriges vargstam är så liten att de enskilda länens beslut om licensjakt på varg är förödande mot hela stammens gynnsamma bevarandestatus.


Alla Helgons Dag

Förslag på text:

Idag firar Sverige Alla helgons dag, en kristen högtid som sen länge firas till martyrers och helgons ära.
Helgon är individer som särskilt efter sin död är föremål för vördnad. Som tex Kynna och Grimma.
Martyrer beskrivs i dagsläget som individer som dödats, straffats, utsatts för våld eller andra övergrepp på grund av sin grupptillhörighet.

Så Revolution Rov tänder härmed ljus för alla rovdjur som liksom helgon eller martyrer, eller övriga individer bragts om sina liv allt för tidigt, och onaturligt.

Låt de vila i frid. 🙏


Jakt & Politik

Politiker står i vägen för vetenskaplig forskning, särskilt de silvertungade är mycket vältaliga lögnare…


Sjundavargen Räddad

Inom Sjundareviret finns många fårgårdar. Då risken är stor för återkommande fårangrepp och skada på fårbesättningen bedömer länsstyrelserna i Stockholms län och Södermanlands län att det i aktuellt fall inte finns någon annan lämplig lösning än skyddsjakt för att undvika ytterligare angrepp.

Revolution Rov kommenterar att båda gårdarna inte hade och har än idag inte godkänt RAS !

Läs mer på> Länsstyrelsen Stockholm

Läs mer på > Länsstyrelsen Södermanland


I P1 Sveriges Radio kl. 14 bekräftades att – trots att ingen varg är skjuten i Sjundareviret, så förlänger man inte skyddsjakten. Man angav också de skäl, för att inte förlänga jakten, som Jaktkritikerna i sina skrivelser hade framfört till både länsstyrelsen i Södermanlands län och Stockholms län.
Det mest graverande i detta ärende var att handläggaren i Södermanlands län, i tidskriften Jakt och Jägare, hade uttalat sig på ett ytterst anmärkningsvärt sätt -”den 1 november löper tiden för skyddsjakten ut och myndigheter och jägare måste fundera på fortsättningen”.
Vidare stod att läsa: ”Senare i veckan kommer Lovisa Häggström Vilthandläggar på länsstyrelsen i Södermanland) att träffa jaktlaget.– Den här veckan kommer vi att träffas för att se hur förutsättningarna ser ut, säger hon till P4 Södermanland”.
Detta föranledde Jaktkritikerna att skicka en skrivelse till beslutsfattarna i Södermanlands och Stockholms länsstyrelser. Vi har även haft telefonkontakt med dem och i dag har vi till Jaktkritikernas infoadress också fått en bekräftelse på att våra skrivelser är diarieförda.
Vi anser att detta är ett steg i rätt riktning – alltså att Länsöverdirektören och enhetschefen på Stockholms länsstyrelser, här satte ner foten.
Vi får hoppas att jäggarlobbyn också har fått sig en tankeställare och inte fortsätter att försöka påverka myndighetspersoner för sina egenintressen.

M Sturemyr, Jaktkritikerna


%d bloggare gillar detta: